Uusimmat blogikirjoitukset

Verrattomasti muita parempi tie!

Julkaistu: 20.07.2017 Kirjoittaja: Teija

Apostoli Paavali kehottaa meitä pyytämään rohkeasti erilaisia armolahjoja (mm. 1 Kor:12,14). Erityisesti kehotetaan pyytämään profetoimisen lahjaa tai lahjaa selittää kieliä. Nämä lahjat rakentavat, kehottavat ja lohduttavat seurakuntaa ja kielillä puhuminen myös rukoilijaa itseään.

Miten saan hädän muiden ihmisten pelastumisen puolesta?

Julkaistu: 20.06.2017 Kirjoittaja: Samuli

Rohkaisen jokaista uskovaa pyytämään Jumalalta hätää muiden sieluista. Kaupunkimme (jopa seurakuntamme!) on täynnä niitä ihmisiä jotka eivät tunne Jumalaa. Alla on aiheesta puhutteleva video:

Mitä ajatuksia video sinussa herättää?

Jos video tuntuu vaikealta ymmärtää, kannattaa rukoilla Jumalalta ymmärrystä videon sanomasta, ja katsoa se uudestaan!

Veden äärelle istutetut

Julkaistu: 07.05.2017 Kirjoittaja: Teija

Kuningas Daavid piirtää eteemme kuvan veden äärelle istutetusta, aina vihreästä puusta, joka tuottaa hedelmiä ajallaan. Puu on istutettu veden äärelle – se ei ole itse istuttanut itseään. Sadon se antaa ajallaan, ei milloin sattuu tai yhtä mittaa, vaan juuri oikealla ajalla.

Myös Jeremia kertoo aina vihreästä, puron partaalle istutetusta puusta, joka kurottaa juuristonsa vettä kohti. Vesi turvaa puun sadon myös kuivana ja helteisenä vuonna. Silloinkaan ei puulla ole mitään hätää.

Rikastuttavaa köyhyyttä - ajatuksia Pääsiäisen alla

Julkaistu: 09.04.2017 Kirjoittaja: Teija

Apostoli Johannes kuvaa tarkasti Jeesuksen viimeisiä, ristiinnaulitsemista edeltäviä päiviä. Matkallaan Jerusalemiin Jeesus oppilaineen pysähtyi ystäviensä Martan, Marian ja Lasaruksen kotiin aterioimaan. Aterian jälkeen Maria rikkoi hyvin kallisarvoisen nardusöljypullon ja voiteli sillä Jeesuksen pään ja jalat.

 

Juudas, joka ei todellisuudessa piitanut vähääkään köyhistä, paheksui Marian tekoa: ”Tuonkin voiteen olisi voinut myydä kalliiseen hintaan ja antaa rahat köyhille”.

Kultaköynnöksen saarna

Julkaistu: 21.03.2017 Kirjoittaja: Teija

Viime keväänä hankin lähimarketista kultaköynnöksen taimen. Tuo kovin tuttu viherkasvi kasvaa luontaisena Kaakkois-Aasian ja Uuden-Guinean trooppisissa metsissä. Siellä se noin 20-metrinen liaani, joka viettää nuoruutensa aluskasvillisuudessa ja kiipeilee sieltä ilmajuuriensa avulla parempiin valo-olosuhteisiin puun latvustoon.

Parantaako Jumala tänä päivänä? (2)

Julkaistu: 11.03.2017 Kirjoittaja: Samuli

Tämä kirjoitus on jatkoa kirjoitukselle "Parantaako Jumala tänä päivänä?".

Sain torstaina taas muistutuksen siitä miten Jumala parantaa. Ennen kuin selitän enempää, pyydän että ymmärrät ettei tämä ole mikään kaava paranemiseen. Eikä me saada Jumalaa parantamaan meitä tekemällä jotain tiettyä asiaa tai noudattamalla jotain tiettyä kaavaa tai edes rukoilemalla jotain tiettyä rukousta - näin kyllä yritetään parantua monissa uskonnoissa.